2013 m. sausio 24 d., ketvirtadienis

Pirmoji pažintis (My first orchids)

Pažintis su orchidėjomis prasidėjo lygiai prieš 10 metų, kai 2003 m. sausio 25 d. man padovanojo pirmąją orchidėją - ružavą phalaenopsį. Po to dar padovanojo porą ir tos 3 orchidėjos "gyveno" iki 2010 m., kol aš neatkreipiau dėmesį į tai, kad prekybos centruose už kelis litus galima nusipirkti peržydėjusių, perlaistytų ir kitap "nukankintų" orchidėjų. Aš taip ir padariau, po kurio laiko jau auginau apie 40 įvairių rūšių orchidėjų, bandydama jas "reanimuoti" ir prikelti naujam gyvenimui.
 Aš beveik nieko nežinojau nei apie jų priežiūrą, nei apie rūšių įvairovę. Bet jeigu yra noras ir visagalis internetas, tai gauti norimą informaciją nėra jokių kliūčių. Kuo daugiau aš apie jas sužinodavau, tuo labaiu juos mane pakerėjo. Ne visas nualintas orchidėjas pavyko sėkmingai atgaivinti. Ypač lepios pasirodė esančios Miltonijos, Cimbydžiai. Tarp kitko, jei nenorite "numarinti" orchidėjų, žiūrėkite, kad jų "kojos nebūtų šlapios". Priešingu atveju jų šaknys pradeda pūti. Perkant orchidėjas pirmiausia įsitikinkite, ar sveikos jų šaknys, tik po to apžiūrėkite žiedyną.
Norėdama užfiksuoti šių gėlių grožį, supratau, kad jas reikia fotografuoti. Dabar turiu kelis šimtus nuotraukų. Štai kelios iš jų: pirmoji - tai tik dalis iš pernai (2011-2012 m.) žydėjusių orchidėjų.


The first orchid "came" to my house 10 years ago on my birthday. Later I have got 2 phalaenopsis as a present. So, I had 3 orchids until 2011. Once I noticed that it is possible to buy for very low price orchids which are deflorate and  "beaten". So, after some months there were more than 40 different species of orchids which I tried to revitalise. How did I succeed? The answer is on the photos.
My orchids in flower last year (season 2011-2012):

"Mix" of orchids (2011-2012)

Mano langas . Visi phalaenopsiai pražydo kartu. Kaip tai pasiekti, skaitykite įraše "Copy-paste".
This is my window with bloomy phalaenopsis.

Taip orchidėjos žydėjo sekantį, 2012-2013 m. sezoną.
                                                               
                                                    Orchids in flowers (season 2012-2013).
Pirmam kartui pakaks.
By the way, I live in this city:

Tai miestas, kuriame aš gyvenu (fotografuota iš oro baliono).

2 komentarai: