2013 m. kovo 25 d., pirmadienis

Travel manija (2010, Hurgada, El Gouna, Egiptas)

2010 m. Egipte teko pabuvoti 2 kartus. Žiemą sausio -vasario mėn., vasarą - liepos mėn. Daugelis buvo Egipte, tad savo nuotraukomis nieko nesiruošiu nustebinti, tai tik mano šilti prisiminimai, kurie pakelia nuotaiką niūriais lietuviškų žiemų vakarais.

HURGADA

Kas joje nebuvo, galiu pasakyti tik tiek, kad Hurgadą verta aplankyti norint bent šiek tiek susipažinti su  "vietinu koloritu". Kurortai ir lieka kurortais, visur beveik panašūs viešbučiai, baseinai ir t.t.
Kelios nuotraukos iš Hurgados:









Taip atrodo Egiptas žiemos metu:




Pasirodo, kad kai kurie medžiai numeta lapus ir atrodo šiurpokai:


EL GOUNA

Tai buvo mano ketvirtoji kelionė į Egiptą (po Šarm El Šeicho, Madinat Makadi ir Hurgados). Pabandysiu atskleisti šių kurortų skirtumus.
El Gouna dar vadinama Venecija Afrikoje. Kodėl? Šis kurortas atsirado grynai žmogaus beribės fantazijos dėka ir buvo statomas kitaip nei kiti. T.y. ne į dykumą buvo "atvedamas" vanduo iš Nilo, o atvirkščiai - į jūrą buvo pilamas atvežtas iš dykumos smėlis. Tokia idėja gimė vienam Šveicarijos verslininkui, kuris labai pigiai nusipirko Raudonosios jūros pakrantės "gabalą", privežė čia daug smėlio ir suformavo kanalus. Vėliau pasamdė italų architektą, kuris suprojektavo statinius ir gavosi afrikietiška Venecija. Tai iš tikrųjų vertas dėmesio kurortas, jis išsidėstęs į šiaurę nuo Hurgados, jame tik 4-5 žvaigždučių viešbučiai, nėra įkyrių vietinių gyventojų, nemokamas susisiekimas kanalais.
Be to, apsigyvenus viename iš tam tikro tinklo (pvz., "Three Corners...") viešbučių galima vakarieniauti visuose kituose to paties tinklo viešbučiuose, tik reikia iš anksto užsiregistruoti.
El Gounos kurortas atrodo labai įdomiai:




















Pasiruošimas savaitgalio vakarui, kai poilsiautojai vakarieniauja, linksminasi gatvėje:

Keletas vaizdų iš Liuksoro:










Tai - Nilas, kurio pakrantėse auga bananų, mangų, papajų ir kitų egzotiškų vaisių plantacijos:







Čia lankantis, pavėsyje buvo 52 laipsniai karščio. Aš labai mėgstu šilumą, bet čia ir mano širdelė pradėjo streikuoti.

2 komentarai: