2013 m. kovo 30 d., šeštadienis

Travel manija (2007, Italija - Vatikanas, San Marinas)

ITALIJA

2007 m. dvi svaites keliavau (aišku ne viena) po Italiją. Tiek daug įspūdžių ir gražių prisiminimų gal nesukėlė nei viena šalis. Apvažiavom Italiją nuo jos šiaurinės dalies (Milano) iki pietinės (Neapolio). Beje, tuo metu buvo labai karšta ir Italijos pietuose degė miškai, o Vezuvijaus vulkano papėdėje - Pompėjuje tvyrojo toks karštis, kad vaikščiodami po Pompėją, stengėmės rasti bent menkiausią pavėsį, kurio,deja, nebuvo. Aplankėme didžiuosius Italijos miestus, pabuvojome Vatikane, net Siksto koplyčioje, kur renkasi Konklava. Užvažiavome į aukštą kalvą, ant kurios išsidėsčiusi nykštukinė valstybė - San Marinas (po Andoros tai jau antra tokia šalis, kurioje teko lankytis). Tiesa, vizitas į San Mariną turėjo savotiškos egzotikos: užėjo tokia audra su vėjais ir griaustiniu bei žaibais, kad visame San Marine dingo elektra, parduotuvėse, kavinėse išsijungė kompiuteriai, ir dar įdomiau tai, kad rugpjūčio mėnesį Italijoje, o tiksliau San Marine, ne tik sušlapome, bet ir sušalome. Teko eiti į kavinę ir šildytis kava su "brendžiuku". Po visų šių kelionių dar savaitę ilsėjomes Riccione kurorte.
Toliau pabandysiu pailiustruoti kelionės įspūdžius nuotraukomis pirmiausia iš Italijos, o iš Vatikano - atskirai, nes nuotraukų labai daug.
Milanas
Garsėja savo Duomo katedra:






Bergamo miestas - tai Milano priemiestis. Jo senamiestis išsidėstęs ant aukštos kalvos:








Venecija
Tai gatvelė garsiojoje Murano saloje, kuri yra šalia Venecijos ir kurioje gaminamas daug kam žinomas Murano arba Venecijos stiklas. Kodėl saloje? O todėl, kad gaminant stiklą kyla gaisrų pavojai. Kadangi šiuo amatu anksčiau užsiėmė meistrai pačioje Venecijoje, tai apsaugant šį unikalų miestą nuo ugnies, gamyba buvo perkelta į gretimą salą, nes aplinkui vanduo. Visi namai saloje dažomi skirtingomis spalvomis, kas labai pagyvina šį mažą miestelį:

Tai Venecijos vaizdai iš Šv. Marko aikštėje esančios varpinės:

                                                                                    





Venecija - kaukių miestas:








Tai jau Florencija (italai vadina Firenze). Labai gražus miestas, padovanojęs pasauliui daug žinomų menininkų.
O čia garsusis Florencijos tiltas, ant kurio išsidėsčiusios mažos juvelyrinės parduotuvės.


Florencijos katedra (kaip ir visos katedros Italijoje), tokia didelė, kad netelpa į kadrą:





Itališkas peizažas:



Garsųjį Pizos bokštą pavyko nufotografuoti mažiau pasvirusį nei yra iš tikrųjų:

Aš įsivaizdavau, kad jis ir stovi toks vienišas. O pasirodo, ten visas architektūrinis kompleksas, o Pizos bokštas vos matosi pačiame gale:


Tai jau Roma ir garsusis Trevi fontanas:
Manau aišku, kas čia yra? Teisingai - Romos Koliziejus:
Tolumoje matosi Ispanijos aikštė, o nuo jos driekiasi gatvė, kurioje yra daug žinomų prekinių ženklų parduotuvių ir seniausia Romoje kavinė: 


Tai šv. Petro aikštė, kurioje susirinkę žmonės laukia baltų dūmų iš bazilikos Siksto koplyčios:

Pakeliui į Neapolį aplankėme dvarą su labai gražia aplinka, kurio pavadinimo jau neatsimenu:









O tai jau Neapolio prieigos. Tolumoje grėsmingai stūkso Vezuvijaus vulkanas:

Tai, kas liko iš Pompėjos:
Vulkano išsiveržimo padariniai - eksponatai, kurie nereikalauja komentarų:


Tipinės siauros Neapolio gatvelės:


Taip matomas Vezuvijus iš Neapolio miesto:


                              Tai Riccione kurortas. Netoli nuo šios vietos yra Merlin Monro vardu pavadinta kavinė, kurios interjeras puikiai atitinka pavadinimą, ir į kurią mes užsukom pasislėpti nuo eilinio lietaus. Tam, kad sušilčiau, užsisakiau paprastos arbatos puodelį, už kurį sumokėjau 9 eurus (virš 30 Lt). Nors arbata niekuo neišsiskyrė, bet nors yra ką prisiminti. Būčiau sumokėjusi 2 eurus, tikrai būčiau pamiršusi.





SAN MARINAS
San Marino respublika, išsidėsčiusi ant Titano kalvos. Jos plotas 61 kv. km ir joje gyvena mažiausiai Europoje gyventojų - virš 30 tūkstančių. San Marino sostinė - San Marinas, o čia jos centras:

Vaizdai iš San Marino:





VATIKANAS

Tai miestas - valstybė. Jį nuo Romos miesto skiria aukšta tvora ir saugo įdomiai aprengti sargybiniai. Už šios tvoros yra Vatikanas:


Šalia sargybinio tikrai ne aš, argumentas - aš fotografuoju, todėl negaliu būti dvejose vietose:

Tai vartai į Vatikaną:
Ką pavyko nufotografuoti viduje:



Toliau matosi koridoriaus, vedančio į Siksto koplyčią, lubos, jos dekoruotos auksu, todėl taip tviska (nuotrauka prasta, nes labai daug žmonių ir reikėjo fotografuoti vos ne bėgte). Siksto koplyčios viduje ne tik negalima fotografuoti/filmuoti, bet ir kalbėtis. Jei jau reikia ką nors pasakyti, tai tik pašnibždomis.


Vatikano vidiniame kieme yra šis sodas:


Vaizdas į Romą iš Vatikano  balkono:


Šv. Petro bazilika fotografuota naktį iš važiuojančio autobuso, todėl tokia "paplaukusi":

Trumpai būtų tiek.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą