2013 m. kovo 29 d., penktadienis

Travel manija (2009,Madinat Makadi, Egiptas; Kemeras, Turkija)

MADINAT-MAKADI

2009 m. vasarą vėl buvau ten, kur šilta (tiksliau karšta) ir kur nereikia spėlioti, kada iš debesų pasirodys saulė ir ar pasirodys aplamai. Tai - Egiptas ir Turkija.
Madinat Makadi - saugomas kurortas Egipte, pastatytas visai neseniai, atvedus gėlą vandenį iš Nilo maždaug 600 km atstumu. Tai dykumoje ant Raudonosios jūros kranto grynai žmonių rankomis sukurtas miestelis. Jame nėra vietinių gyventojų, o tik aptarnaujantis personalas, gyvenantis kurorto pakraščiuose bendrabučiuose. Graži, švari aplinka. Dauguma viešbučių, esančių ant jūros kranto, gali pasigirti ne tik labai švaria jūra (beje, į Raudonąją jūrą neįteka nei viena upė ir pagal druskos koncentraciją vandenyje ji yra antroji po Negyvosios), bet ir koralinio rifo, besitęsiančio iki pat kranto, kaimyniste.

Tokiu būdu nuo paukščių apsaugomos datulės:




                                   Tiesiog gražu:


Čia galima surūkyti kaljaną:




O čia koralai, fotografuoti plaukiant šiuo laivu (submarinu) su stikliniu dugnu. Dėl to stiklo nukentėjo nuotraukų kokybė:











Šios žuvys nufotografuotos visai palei krantą, nuo tiltelio:





KEMERAS
Rugpjūčio mėnesį, nuvarginta buto remonto, jėgas atstačiau Kemere (Turkija). Nieko ypatingo, tik labai gražūs kalnų vaizdai.





Viešbučio sode noksta, o kartu dar ir žydi, bananai:

                                  ... ir granatai:



Tai "smėlėtas" jūros krantas Kemere:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą